Over het wijnhuis
In Valpolicella, in Veneto, zijn er vele wijnhuizen met eeuwenoude traditie. Ville di Antanè is echter de frisse wind waarvan wij niet wisten dat we hem nodig hadden. Roberta, Davide and Matteo zijn geboren in dit magnifieke wijngebied en hebben het wijnmaken met de paplepel ingegoten gekregen. Echter wilden zij een nieuwe weg in slaan. Een fonkelnieuwe winery en moderne wijnmaakmethoden, op deze manier hebben zij hun droom in vervulling laten gaan. Het resultaat? Loepzuivere wijnen welke een voorbeeld zijn voor de nieuwe garde wijnmakers uit Valpolicella.
Het wijnhuis heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld, waarin ze inmiddels meer dan geslaagd zijn. Een moderne en nieuwe winery oprichten: check! Dit doen met oog en liefde voor het land en de traditionele druivenrassen: check! Integreren van de beste wijnmaaktechnieken uit de hele wereld: check check! Het is niet voor niets dat Ville di Antanè wordt gezien als het voorbeeld voor het verenigen van traditie, cultuur en toekomst van goede wijn. In Valpolicella maar ook ver daarbuiten wordt de expertise van de 3 ingeroepen. Meer winery's zoals deze kunnen wij alleen maar toejuichen.
Vinificatie
Deze rode wijn is geproduceerd uit de beste trossen. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Aansluitend worden de druiven 3 tot 4 maanden gedroogd. Het zogenaamde "appassimento" proces, waardoor het suikergehalte zo'n 25% tot 30% toeneemt. De krenten en rozijnen worden vervolgens omgezet in dikke most en samen met de schil en het sap langzaam gefermenteerd gedurende ongeveer 15 tot 20 dagen. De wijn is dan gescheiden en in roestvrijstalen tanks overgeheveld, waar aansluitend de malolectische fermentatie plaatsvindt. Na dit proces wordt de wijn vervolgens in kleine eikenhouten vaten gerijpt voor 12 tot 18 maanden.
Geur
In de neus aroma's van donker fruit, pruimen, framboos, gedroogd fruit en specerijen.
Smaak
De wijn is krachtig en complex, heeft aangename zuren en kan nog even bewaard worden. De eerste aanzet is fruitig met intense aroma's van donker fruit, gedroogd fruit en specerijen. De afdronk is pittig, aanhoudend met rijpe maar aangename tannine.
Serveren bij
De wijn past goed bij rijk stoofvlees, gerijpte harde kazen en steak.
Land: | Italië |
Regio | Veneto |
Subregio/Classificatie: | Amarone della Valpolicella DOCG |
Wijnhuis: | Ville di Antanè |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Rondinella, Molinara, Corvina |
Jaargang: | 2019 |
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |