Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Barbuntín Albariño 2022

Barbuntín Albariño 2022

€16,25
op voorraad
Albarino zoals het hoort te zijn!
Beschrijving

Over het wijnhuis

De geschiedenis van Quinta de Couselo is nauw verbonden met het klooster van Santa María de Oia in Rias Baixas. Het Cisterciënzerklooster van Santa María la Real de Oia biedt een geweldige locatie aan de Atlantische Oceaan, in een rotsachtige baai, tussen de steden A Guardia en Baiona. Dit klooster werd gebouwd in het jaar 1136 onder het bewind van Alfonso VII. Vanaf het begin had het klooster banden met de aangrenzende vallei, waar de monniken verschillende boerderijen verwierven en de teelt van wijnstokken bevorderde.

Wijngaard en regio

In de D.O. Rías Baixas zijn 11 variëteiten toegestaan, 5 witte en 6 blauwe: Albariño: 90% van de wijngaarden is met deze druif aangeplant en men maakt er de beste wijnen van, vooral in Val do Salnes. Experimenten in Cataluña hebben aangetoond, dat het waarschijnlijk de riesling van Duitsland is, hetgeen overeenstemt met oude plaatselijke verhalen dat de wijn enkele eeuwen geleden door Duitse monnikken naar Galicia gebracht werd. Ze is nu wijd verspreid over het noordwesten van het Iberisch Schiereiland en groeit in Portugal onder de naam "alvarinho". Het is een kleine druif met hoog suikergehalte die, als ze verbouwd wordt in Val do Salnes, knapperige wijnen met veel fruit en een verfijnde aroma geeft. In het binnenland geeft ze net zoveel fruit maar een minder uitgesproken aroma.

Vinificatie

De wijn heeft 6 maanden gerijpt op de fijne lie.

Geur

In de neus frisse aroma's van tropisch fruit, appel, peer en lychee. 

Smaak

Het sap is dik en heeft een waanzinnige mineraliteit, aangevuld met aromatisch kruiden, mooie zuren en zoute tonen. 

Serveren bij

Visgerechten

Land: Spanje
Regio Rias Biaxas
Subregio/Classificatie: O Rosal
Wijnhuis: Quinta de Couselo
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Albariño
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee