Over het wijnhuis
Het internationaal meest succesvolle label van Overhex is het label van Survivor, dat het verhaal vertelt van de inheemse Nguni-koe, het traditionele vee van de Zulu. Op een dag komt er een truck, beladen vol met Nguni-koeien langs de Cabernet Sauvignon-wijngaarden in Swartland en één van de koeien besluit van de wagen af te springen. In Swartland bouwt ze een nieuw leven op en brengt zelfs nakomelingen voort. Het verhaal benadrukt het motto van de Swartlanders, waarin de vrije geest centraal staat.
Wijngaard & Regio
Afkomstig van een aantal wijngaardblokken in Swartland, Zuid-Afrika. De bodems bestaan uit rode leemgrond die het water goed kan reguleren. De koele zeebries vanuit de oceaan zorgt voor verkoeling in de hete zomermaanden.
Vinificatie
De druiven worden 's ochtends geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveren. De druiven krijgen eerst een koude inweking van 24 uur. Daarna blijven de druiven 24 uur in contact met de schillen. De vergisting begint spontaan en duurt 10 dagen, op een temperatuur van 22-25 graden. De malolactische vergisting vindt plaats in eikenhouten vaten van 300 liter, waarvan 95% Frans en 5% Amerikaans. De vaten komen van de tonnelleries Vicard en Taransaud, beiden in de Franse Cognac-streek. 20% van de vaten zijn nieuw. De wijn rijpt vervolgens nog 15 maanden in deze vaten.
Geur
In de neus aroma's van frambozen, viooltjes en zwarte bessen.
Smaak
Wilde krachtige wijn met aroma's van chocolade, zwarte peper, specerijen en rooibos. Rond en vriendelijk met subtiele tannines.
Serveren bij
Heerlijk bij bbq gerechten, wild en gerijpte harde kazen.
Land: | Zuid-Afrika |
Regio | West Kaap |
Subregio/Classificatie: | Swartland |
Wijnhuis: | Survivor (Overhex Wines) |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Syrah |
Jaargang: | 2021 |
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |