Over het wijnhuis
Bodegas Sonsierra is gelegen in het hart van het beschermde natuurpark San Vicente de la Sonsierra in Noord-Spanje, in het hoogste puntje van Rioja Alta. Onze bodega bezit 570 hectare aan wijngaarden en de vinificatie vindt plaats in ondergrondse wijnkelders. In deze regio is wijnbouw een eeuwenoude traditie, begonnen in de Romeinse tijd.
Wijngaard en regio
Het wijnhuis werkt met wijnranken variërend van 20 tot 130 jaar oud. Deze wijnranken groeien in een ideaal microklimaat, met het Cantabrisch gebergte ten noorden en de Ebro rivier in het zuiden. De bergen helpen de regio te isoleren, wat een verzachtend effect op het klimaat geeft. Daarnaast is de wind vaak aanwezig wat zorgt voor uitstekende beluchting van de wijnstokken en het voorkomen van ziekten.
Dankzij de unieke kenmerken van de regio, kan de tempranillo druif zich goed ontwikkelen. Sonsierra produceert alleen single-varietal wijnen gemaakt met de druiven Tempranillo Tinto, Tempranillo Blanco en de Viura. Door middel van het maken van single-varietal wijnen krijgen de wijnen hun typische karakter en proef je de pure persoonlijkheid van de druif.
Vinificatie
Gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 24ºC gedurende 9 dagen. De wijn heeft gerijpt in 30 speciaal geselecteerde Bordeaux vaten van Frans eiken voor een periode van 16 maanden, waarna een rijping van minimaal 8 maanden op de fles volgt.
Geur
In de neus een explosie van donker fruit, karamel, vanille, kokos, koffie, kaneel, toast en een spoor van
mint.
Smaak
Zijdezachte intense topwijn met veel structuur, complexiteit en een genuanceerde afdronk.
Serveren bij
Heerlijk bij wild vlees, verschillende kazen, patés en stoofschotels.
Land: | Spanje |
Regio | Rioja |
Subregio/Classificatie: | Rioja DOC |
Wijnhuis: | Bodega Sonsierra |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Tempranillo |
Jaargang: | 2014 |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |