Over het wijnhuis
De Italiaanse immigrant Samuele Sebastiani kwam eind 19e eeuw naar Californië en werd in Sonoma al snel bekend vanwege zijn kwaliteitswijnen met een breed scala aan internationaal bekende druivensoorten. De specialiteiten voor het gebied zijn Chardonnay en Pinot Noir. Maar Sebastiani mag zich ook de pionier van de Cabernet Sauvignon in Sonoma noemen. Ze waren het eerste wijnhuis in de AVA met Cabernet Sauvignon aangeplant.
Wijngaard en regio
Afkomstig van verschillende wijngaarden in Californië, waaronder Sonoma County, Lake County en de Central Coast.
Vinificatie
De druiven worden in de vroege ochtend geoogst om maximale frisheid te behouden. Na de persing wordt de helft van het sap vergist op eikenhout en ondergaat ook een malolactische gisting. Dit zorgt voor de omzetting van het scherpe appelzuur naar zachter melkzuur, en geeft de wijn een romig karakter mee. Daarna rijpt de wijn 6 maanden in RVS tanks en vaten van Frans eikenhout.
Geur
In de neus aroma's van appel, citroen en steenfruit.
Smaak
Vol van smaak met tonen van gebakken appel, crème brûlée en subtiel hout in de afdronk.
Serveren bij
Heerlijk bij gepocheerde zalm. Ook lekker bij kip in roomsaus.
Land: | Verenigde Staten |
Regio | Californië |
Subregio/Classificatie: | California |
Wijnhuis: | Sebastiani |
Wijnsoort: | Witte Wijn |
Druivenras: | Chardonnay |
Jaargang: | 2022 |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 10-12 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |