Over het wijnhuis
Cecilia Beretta is de trots van de familie Pasqua, opgericht begin jaren tachtig. De wijnen van Cecilia Beretta vertegenwoordigen de authentieke smaken en waarden van Verona, Italië. Een unieke selectie wijnen waarin je kwaliteit en persoonlijkheid van de regio terug proeft. Het doel van Cecilia Beretta is het herwaarderen van het kostbare karakter van de traditionele wijnen uit Valpolicella en Soave. Een streek met een unieke en originele territoriale geschiedenis. Een beperkte selectie van wijnen van grote kwaliteit, met respect voor tradities en erfgoed, maar op een innovatieve manier. De productie is beperkt tot tweehonderdduizend flessen per jaar.
Wijngaard en regio
De druiven komen uit Veneto.
Vinificatie
De druiven worden half september geoogst en ondergaan fermentatie na lichte maceratie op de schil bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C. Daarna begint de tweede gisting om de sprankelende complexiteit te verkrijgen dat wordt uitgevoerd indruktanks door geselecteerde gisten toe te voegen. De tweede gisting wordt vervolgens gestopt door de wijn naar 0 °C te koelen. De Spumante wordt 3 maanden op de lies gelaten en vervolgens geklaard en gebotteld.
Geur
In de neus aroma's van steenfruit en witte bloemen.
Smaak
Een knisperende en sprankelende bubbel met sappige frisse zuren, een tropisch tintje en smaken van rijp steenfruit.
Serveren bij
Perfect als aperitief. Je kunt deze frisse Spumante ook goed drinken tijdens een lichte Italiaanse maaltijd en is ook heerlijk bij de borrelplank.
Land: | Italië |
Regio | Veneto |
Subregio/Classificatie: | nvt |
Wijnhuis: | Cecilia Beretta |
Wijnsoort: | Mousserend |
Druivenras: | Glera |
Jaargang: | nvt |
Alcoholpercentage: | 11% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 6-8 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |