Over het wijnhuis
Cecilia Beretta is de trots van de familie Pasqua, opgericht begin jaren tachtig. De wijnen van Cecilia Beretta vertegenwoordigen de authentieke smaken en waarden van Verona, Italië. Een unieke selectie wijnen waarin je kwaliteit en persoonlijkheid van de regio terug proeft. Het doel van Cecilia Beretta is het herwaarderen van het kostbare karakter van de traditionele wijnen uit Valpolicella en Soave. Een streek met een unieke en originele territoriale geschiedenis. Een beperkte selectie van wijnen van grote kwaliteit, met respect voor tradities en erfgoed, maar op een innovatieve manier. De productie is beperkt tot tweehonderdduizend flessen per jaar.
Wijngaard en regio
Even boven Verona ligt het Valpolicella gebied. Dat er heerlijke rode wijnen vandaan komen, is wereldwijd bekend.
Vinificatie
Een Ripasso wordt gemaakt door een Valpolicella wijn twee keer te vergisten en bij de tweede keer door de gedroogde druivenschillen van de Amarone (overgebleven na het maken van de Amarone wijn) heen te pompen waardoor dewijn meer rijpheid en concentratie krijgt.
Geur
Een bijzonder rijpe wijn met geuren van kers en bosbes.
Smaak
De smaak is rond, rijk en licht krenterig. Je proeft bramen en rijpe kersen, zelfs een licht pepertje. Aan het einde ervaar je zoethout en andere geurige specerijen.
Serveren bij
Deze wijn past erg goed bij Boeuf Bourguignon of bij een andere kruidige stoofpot. Ook heerlijk bij gerechten met paddestoelen, rood vlees of gerijpte harde kazen zoals Pecorino.
Land: | Italië |
Regio | Veneto |
Subregio/Classificatie: | Valpolicella Ripasso DOC |
Wijnhuis: | Cecilia Beretta |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Corvina Veronese, Corvinone, Negrara, Rondinella |
Jaargang: | 2021 |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |