Over het wijnhuis
Cecilia Beretta is de trots van de familie Pasqua, opgericht begin jaren tachtig. De wijnen van Cecilia Beretta vertegenwoordigen de authentieke smaken en waarden van Verona, Italië. Een unieke selectie wijnen waarin je kwaliteit en persoonlijkheid van de regio terug proeft. Het doel van Cecilia Beretta is het herwaarderen van het kostbare karakter van de traditionele wijnen uit Valpolicella en Soave. Een streek met een unieke en originele territoriale geschiedenis. Een beperkte selectie van wijnen van grote kwaliteit, met respect voor tradities en erfgoed, maar op een innovatieve manier. De productie is beperkt tot tweehonderdduizend flessen per jaar.
Wijngaard en regio
De druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden van de Valpantena vallei, gelegen in het noorden van Verona.
Vinificatie
De druiven worden een maand gedroogd, waardoor ze ongevee 25-30% van hun gewicht verliezen en een hoge suikerconcentratie krijgen. Het vinificatieproces vindt onder gecontroleerde temperatuur plaats en duurt ongeveer 30 dagen. De wijn rijpt aansluitend op eikenhouten barriques (tweede-derde gebruik) gedurende ongeveer 6 maanden. nadien wordt de wijn geblend en volgt nog enkele maanden flesrijping.
Geur
In de neus aroma´s van rijpe pruimen, bramen en zwarte bessen.
Smaak
De smaak is zacht, rijp en sappig met tonen van braam en zwarte bes. Je proeft aan het einde ook een hint van kruidige jeneverbes.
Serveren bij
Heerlijke wijn bij gerechten met paddenstoelen of gegrild vlees. Licht kruidige gerechten en geroosterde smaken. Deze wijn is ook geschikt bij een pizza met vlees of een kruidige pasta met vleessaus.
Land: | Italië |
Regio | Veneto |
Subregio/Classificatie: | Overig IGT |
Wijnhuis: | Cecilia Beretta |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Cabernet Sauvignon, Corvina Veronese, Croatina, Merlot |
Jaargang: | 2021 |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |