Over het wijnhuis
Cecilia Beretta is de trots van de familie Pasqua, opgericht begin jaren tachtig. De wijnen van Cecilia Beretta vertegenwoordigen de authentieke smaken en waarden van Verona, Italië. Een unieke selectie wijnen waarin je kwaliteit en persoonlijkheid van de regio terug proeft. Het doel van Cecilia Beretta is het herwaarderen van het kostbare karakter van de traditionele wijnen uit Valpolicella en Soave. Een streek met een unieke en originele territoriale geschiedenis. Een beperkte selectie van wijnen van grote kwaliteit, met respect voor tradities en erfgoed, maar op een innovatieve manier. De productie is beperkt tot tweehonderdduizend flessen per jaar.
Wijngaard en regio
De druiven komen uit Veneto.
Vinificatie
De mooie bubbels zijn verkregen via de tweede vergisting met de cuve closed methode in roestvrijstalen tanks om zo de unieke fruitige karakters van de druiven te behouden. Fermentatie vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur. De Spumante blijftnog voor 90 dagen op de lies liggen waarna de wijn wordt gefilterd en vervolgens wordt gebotteld.
Geur
In de neus aroma's van peer en rood fruit.
Smaak
Aangename bubbels met frisse delicate fruitige aroma’s en tonen van zoete amandelen en verfrissende zuren.
Serveren bij
Perfect als aperitief. Je kunt deze frisse Spumante ook goed drinken tijdens een lichte Italiaanse maaltijd.
Land: | Italië |
Regio | Veneto |
Subregio/Classificatie: | nvt |
Wijnhuis: | Cecilia Beretta |
Wijnsoort: | Mousserend |
Druivenras: | Glera, Raboso |
Jaargang: | nvt |
Alcoholpercentage: | 11% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 7-9 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |