Over het wijnhuis
In 1973, op slechts 25-jarige leeftijd, richt Claudio Barbi zijn eigen wijnhuis in Orvieto op. Claudio is al geruime tijd op zoek naar een wijnhuis waar hij zich kan specialiseren in kwaliteitswijnen, als hij stuit op het verlaten landhuis ‘Decugnano’ in Orvieto. Het landschap valt hem op vanwege het prachtige terroir en hij besluit dan ook het landgoed te kopen en om te dopen tot Decugnano dei Barbi. Het landgoed was vroeger in handen van de kerk: al sinds 1212 werd er wijn verkocht.
Wijngaard en regio
Afkomstig van verschillende wijngaarden in Orvieto, Umbrië. De wijngaarden liggen op 320 meter boven zeeniveau.
Vinificatie
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 24 tot 27 graden in RVS tanks voor 7 tot 8 dagen. Daarna volgt een schilweking van 12 dagen. De wijn rijpt nog 8 maanden op RVS en een aantal maanden op de fles voordat deze op de markt wordt gebracht.
Geur
In de neus aroma´s van rijpe kersen en bessen, kruiden en aardse tonen.
Smaak
Volle wijn met veel rijp fruit (kersen, bessen), zachte en soepele tannines.
Serveren bij
Heerlijk bij spaghetti al ragù en lasagne. Decugnano dei Barbi laat hier zien wat hun favoriete combinatie is bij de Villa Barbi Rosso. Een heerlijke runderstoof met rode wijn.
Land: | Italië |
Regio | Umbrië |
Subregio/Classificatie: | Umbria Rosso IGP |
Wijnhuis: | Decugnano dei Barbi |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese |
Jaargang: | 2018 |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |