Over het wijnhuis
Jakob Jung is een ambachtelijk wijnhuis in het midden van de Rheingau en is sinds 1799 een familiebedrijf. Destijds is het opgericht als een agrarische boerderij waar verschillende producten verbouwd werden. Vrij snel na de oprichting is de overgang van agrarische boerderij naar zuiver wijnbouw in gang gezet.
Jung produceert een waaier aan Rieslings die enorm verschillen qua profiel, om deze naast elkaar te proeven is echte magie. Naast deze prachtige Rieslings staat Jakob Jung ook bekend om de productie van adembenemende Spätburgunders.
Wijngaard en regio
De druiven komen van toppercelen gelegen in de Rheingau, één van de beste wijngebieden van Duitsland.
Vinificatie
De wijn is enkele maanden opgevoed in traditionele grote eikenhouten vaten.
Geur
In de neus diepe aroma's van verse rode bessen en bosvruchten aangevuld met wat aardse tonen.
Smaak
Een instap wijn voortgekomen uit puur vakmanschap. De smaak is vurig en aards, bijna boers, maar subliem in balans met de fruitige accenten. Een Bourgondische wijn met een lange finale.
Serveren bij
Heerlijk bij een gegrilde kip, blijft goed overeind bij kruidige Aziatische gerechten. Lekker bij eend met kersen of een saus met bramen en mag licht gekoeld gedronken worden.
Land: | Duitsland |
Regio | Rheingau |
Subregio/Classificatie: | nvt |
Wijnhuis: | Jakob Jung |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Spätburgunder |
Jaargang: | 2019 |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 14-16 graden |
Afsluiting: | Schroefdop |
Bio: | Nee |