Over het wijnhuis
Wijnhuis Masseria Borgo Dei Trulli heeft zijn naam te danken aan de kalkstenen huizen die in deze streek te vinden zijn. De huizen zijn gebouwd zonder cement en hebben een kegelvormig dak. En deze staan bekend als een trullo of trulli. Het is opgericht door Luca Pomaro en wijnmaker Alessandro Michelon, met als uitgangspunt het produceren van wijnen van inheemse druiven die het karakter van de specifieke regio waar ze worden verbouwd tot uitdrukking brengen.
Wijngaard en regio
De druiven zijn afkomstig uit het gebied "Pasano" in het zuiden van Puglia.
Vinificatie
De druiven worden tegen het einde van augustus met de hand geoogst. Elk van de druifsoorten wordt afzonderlijk gevinificeerd. Na de ontsteling worden de druiven niet geperst, maar ongeveer 24 uur op de schil geweekt, om zo meer delicate aroma’s te verkrijgen. Vervolgens worden de druiven voorzichtig geperst en ongeveer 60 procent van de geklaarde most wordt in roestvrijstalen tanks geplaatst. De fermentatie duurt ongeveer 10 dagen. De resterende 40 procent wordt samen met geselecteerde gisten in nieuwe Franse barriques geplaatst voor vatfermentatie. Het blijft dan nog 5 maanden in de barriques op zijn droesem om maximale aroma's te extraheren.
Geur
In de neus aroma's van tropisch fruit en een vleugje vanille.
Smaak
In de smaak fluweelzacht, elegant en romig. Een lange afdronk en een tikkie kruidig. Je proeft gele appel, kruisbes en rijpe peer.
Serveren bij
Lekker bij frisse salades met kaas of zalm. Maar ook romige vegetarische gerechten smaken goed bij deze wijn.
Land: | Italië |
Regio | Puglia |
Subregio/Classificatie: | Overig IGT |
Wijnhuis: | Masseria Borgo dei Trulli |
Wijnsoort: | Witte Wijn |
Druivenras: | Fiano, Malvasia Bianca, Sauvignon Blanc |
Jaargang: | 2022 |
Alcoholpercentage: | 13% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 6-8 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |