Over het wijnhuis
Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Het bedrijf is gevestigd op de grens van de regio's Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië. Dit dynamische bedrijf wordt tegenwoordig geleid door de zoons van de oprichter, Enzo en en Arnaldo, tegenwoordig bijgestaan door kleinkinderen Luca, Annalisa en Alessandro Botter. Het bedrijf biedt een breed scala aan wijnen, uit alle belangrijke wijnstreken van Italië. Het werkt nauw samen met producenten in onder andere Apulia, Molise, Abruzzo en Sicilië, streken die een belangrijke plaats innemen in het assortiment van Botter. De focus is gericht op het maken van uitstekende, en tegelijk zeer betaalbare wijnen. Een strategie met veel succes. Botter exporteert maar liefst 98% van zijn productie naar 40 landen. En deze productie mag er zijn: jaarlijks verlaten zo'n 52 miljoen flessen de poorten van Botter, waarmee het een van de meest succesvolle Italiaanse wijn-export-bedrijven is.
Wijngaard & Regio
De wijngaarden zijn gelegen in de Abruzzen.
Vinificatie
De wijn wordt gefermenteerd op RVS tanks.
Geur
In de neus aroma's van appel, peer en bloemen.
Smaak
De wijn is sappig met fijne zuren en veel wit fruit.
Serveren bij
De wijn is heerlijk als aperitief, bij (zomerse) salades en pasta's.
Land: | Italië |
Regio | Abruzzen |
Subregio/Classificatie: | Terre di Chieti |
Wijnhuis: | Caleo |
Wijnsoort: | Witte Wijn |
Druivenras: | Pecorino |
Jaargang: | 2022 |
Alcoholpercentage: | 13% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 8-10 graden |
Afsluiting: | Schroefdop |
Bio: | Nee |