Over het wijnhuis
Cantina Tollo is een van de belangrijkste Italiaanse producenten van biologische wijn. Het bedrijf heeft begin sinds 1990 haar beleid hierop gericht, toen de eerst richtlijnen van de EU bekend werden gemaakt. In 1997 was het bedrijf de eerste in de Abruzzen, en één van de eerste in Italië, die het Europese certificaat van kwaliteit ontving. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol: geluidsreductie, emissiereductie en waterzuivering liggen ver onder de minimale wetgeving.
Wijngaard en regio
Terre di Chieti is een IGP-wijngebied in de Abruzzen dat ligt aan de westkust van centraal-Italië.
Vinificatie
Gecontroleerde fermentatie op RVS vaten.
Geur
In de neus aroma's van citrus en een hint van rode bessen.
Smaak
Sappig, fruitig en verfrissend glas wijn.
Serveren bij
Heerlijk als zomers aperitief en bij salades.
Land: | Italië |
Regio | Abruzzen |
Subregio/Classificatie: | IGT Terre di Chieti |
Wijnhuis: | Cantina Tollo |
Wijnsoort: | Rosé Wijn |
Druivenras: | Pinot Grigio |
Jaargang: | 2023 |
Alcoholpercentage: | 12% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 8-10 graden |
Afsluiting: | Schroefdop |
Bio: | Ja |