Over het wijnhuis
Ten noorden van het dorpje Soave ligt het wijnhuis Ca’Rugate. Ca’ Rugate dankt zijn naam aan de Rugate-heuvel. Het grootste deel van de wijngaarden van Ca’ Rugate ligt op deze donkere, vulkanische grond van deze heuvel. De familie Tessari, inmiddels de vierde generatie, maakt er wijnen die geënt zijn op historie en traditie. Wijnen met precisie en het karakter van de vulkanische grond. Naast het kwalitatief zeer aansprekende scala aan Soave’s met internationale faam, maakt Ca’ Rugate ook zeer stijlvolle en verfijnde Valpolicella-wijnen, met als hoogtepunt de Amarone Punta 470.
Wijngaard en regio
Voor deze wijn worden de beste druiven gebruikt uit het heuvelige gebied van Montecchia di Crosara. De bodem bestaat uit kalksteen en gravel.
Vinificatie
Gemaakt volgens de traditionele bereiding van Amarone della Valpolicella. De druiven drogen 4-5 maanden in houten kisten in goed-geventileerde ruimtes. Wanneer dan wordt geperst is de most geconcentreerd, gekleurder en zoeter. De vergisting begint met natuurlijke gisten, in 500 liter eikenhouten vaten. Na de gisting rijpt de wijn 25-30 maanden in eikenhouten vaten.
Geur
In de neus complexe intense aroma's van bosbessen, bramen en kersen.
Smaak
De wijn is complex maar ook lekker fris, met zoete kersen en pruimen. Kruidig en intens, met lengte en mooie tannine.
Serveren bij
Perfect bij een runderstoof met polenta. Of in alle rust in je favoriete stoel.
Land: | Italië |
Regio | Veneto |
Subregio/Classificatie: | DOCG Amarone della Valpolicella |
Wijnhuis: | Ca' Rugate |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Jaargang: | 2019 |
Alcoholpercentage: | 15% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |