Over het wijnhuis
Het familie wijnhuis Rezabal produceert al generaties lang de zuivere Baskische Txakoli. De drie natuurlijke hulpbronnen: bodem, microklimaat en de menselijke factor maken deze Txakoli wijnen uniek. Het wijnhuis werkt op een traditionele wijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie, in combinatie met behoud en bescherming van het milieu.
Wijngaard en regio
D.O. Getariako Txakolina ligt in het traditionele Zarautz in het centrum van Gipuzkoa. Deze regio wordt beschouwd als de kleinste D.O. in Spanje. De wijngaarden liggen 300 meter boven zeespiegel. De bodems zijn rijk aan mineralen zoals krijtsteen en leisteen. Het Atlantische klimaat geeft de druiven persoonlijkheid. De hoge ligging in combinatie met de hoge temperaturen afkomstig van de golf van Biskaje resulteren in betere beluchting en natuurlijke frisheid van de druif.
Vinificatie
De wijnranken zijn meer dan 35 jaar oud en de productie van deze ‘Hondarribi Zuri’ druif is zeer beperkt. Bodegas Rezabal combineert de traditionele met de moderne methoden om karakteristieke en kwalitatief hoge wijnen te kunnen produceren. De fermentatie vindt plaats op een temperatuur van 15ºC voor 20 dagen, gevolgd door een tweede fermentatie die de ontwikkeling van de primaire aroma’s garandeert.
Geur
In de neus intense aroma's van vers groen fruit, citroen en limoen.
Smaak
In de mond een combinatie van appel en limoen gevolgd door druiven in de afdronk.
Serveren bij
Deze wijn gaat goed samen met tapas, visgerechten en verse schaal-en schelpdieren op een zeer hete zomerdag.
Land: | Spanje |
Regio | Zarautz |
Subregio/Classificatie: | D.O. Getariako Txakolina |
Wijnhuis: | Bodegas Rezabal |
Wijnsoort: | Witte Wijn |
Druivenras: | Hondarrabi Zuri |
Jaargang: | 2022 |
Alcoholpercentage: | 11% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 8-10 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |