Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Visciolata

Visciolata

€17,50
op voorraad
Prachtige traditionele dessertwijn gemaakt met sap van morellen (kersen)!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Terracruda heeft ervoor gekozen om alleen hoge kwaliteit wijn van inheemse druiven te maken en is daarbij ook de oude lokale druivensoorten, die bijna volledig verdwenen waren, gaan terugwinnen. 
De oogst wordt alleen en uitsluitend uitgevoerd met de hand door een vaste groep medewerkers, vanaf het midden van augustus tot oktober en bestaat uit meerdere fasen. Deze variëren afhankelijk van het seizoen, aangezien elk type wijn in elk oogstjaar zijn eigen ideale mate van rijpheid van de druiven moet hebben.
Het bedrijf kenmerkt zich door continue innovatie en onderzoek door prominente wetenschappers. Onder leiding van oenoloog Giancarlo Soverchia wordt in samenwerking met de Universiteit van Ancona het project "Oude edele druivensoorten" uitgevoerd, voor het doen herleven van de plaatselijke druivenrassen die volledig dreigden te verdwijnen. Deze druivenrassen werden zorgvuldig geselecteerd, herplant en verwerkt tot mono-cepages, zoals de wijnsoorten IGT Marche Bianco Incrocio Bruni 54, Garofanata en Famoso.

Wijngaard & Regio

De druiven groeien in de regio Pesaro e Urbino en de kersen op het platteland van Montefeltro in Le Marche.

Vinificatie

In juli worden de kersen met de hand geplukt. Vervolgens gemengd met de wijn en suiker. Daarna volgt een fermentatie van enkele maanden bij een gecontroleerde temperatuur.

Geur

In de neus rijke aroma's van ardbeien, frambozen en rijpe bessen.

Smaak

Prachtige zachte zoete dessertwijn met een snoeperig karakter vol met rood fruit.

Serveren bij

Uiteraard subliem bij desserts met rood fruit, bij chocolade maar ook bij harde gerijpte kazen.

Land: Italië
Regio De Marken
Subregio/Classificatie: Pesaro e Urbino
Wijnhuis: Terracruda
Wijnsoort: Dessert Wijn
Druivenras: Aleatico
Jaargang: nvt
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud: 50cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee