Over het wijnhuis
Terracruda heeft ervoor gekozen om alleen hoge kwaliteit wijn van inheemse druiven te maken en is daarbij ook de oude lokale druivensoorten, die bijna volledig verdwenen waren, gaan terugwinnen.
De oogst wordt alleen en uitsluitend uitgevoerd met de hand door een vaste groep medewerkers, vanaf het midden van augustus tot oktober en bestaat uit meerdere fasen. Deze variëren afhankelijk van het seizoen, aangezien elk type wijn in elk oogstjaar zijn eigen ideale mate van rijpheid van de druiven moet hebben.
Het bedrijf kenmerkt zich door continue innovatie en onderzoek door prominente wetenschappers. Onder leiding van oenoloog Giancarlo Soverchia wordt in samenwerking met de Universiteit van Ancona het project "Oude edele druivensoorten" uitgevoerd, voor het doen herleven van de plaatselijke druivenrassen die volledig dreigden te verdwijnen. Deze druivenrassen werden zorgvuldig geselecteerd, herplant en verwerkt tot mono-cepages, zoals de wijnsoorten IGT Marche Bianco Incrocio Bruni 54, Garofanata en Famoso.
Wijngaard & Regio
De druiven groeien in de regio Pesaro e Urbino en de kersen op het platteland van Montefeltro in Le Marche.
Vinificatie
In juli worden de kersen met de hand geplukt. Vervolgens gemengd met de wijn en suiker. Daarna volgt een fermentatie van enkele maanden bij een gecontroleerde temperatuur.
Geur
In de neus rijke aroma's van ardbeien, frambozen en rijpe bessen.
Smaak
Prachtige zachte zoete dessertwijn met een snoeperig karakter vol met rood fruit.
Serveren bij
Uiteraard subliem bij desserts met rood fruit, bij chocolade maar ook bij harde gerijpte kazen.
Land: | Italië |
Regio | De Marken |
Subregio/Classificatie: | Pesaro e Urbino |
Wijnhuis: | Terracruda |
Wijnsoort: | Dessert Wijn |
Druivenras: | Aleatico |
Jaargang: | nvt |
Alcoholpercentage: | 12% |
Inhoud: | 50cl |
Serveertemperatuur: | 8-10 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |